Hiszpańskie tapas

Hiszpańskie przystawki, przekąski, tapas. Na talerzu smaki prosto ze słonecznej Hiszpanii! Słońce, przygoda, wakacje!

Menu:

1. Tortilla de patatas con aioli – najbardziej znane na świecie tapas, hiszpański omlet polany śródziemnomorskim sosem czosnkowym
2. Chorizo a la cidra – kulinarny symbol Asturii, połączenie orzeźwiającego cydru z kiełbaskami chorizo
3 Croquetas de jamón iberico – przekąska dla fanów dojrzewającej szynki iberyjskiej, znane z wielu barów tapas
4.Pulpo a la gallega – ośmiornica z regionu słynącego z najlepszych owoców morza w całej Hiszpanii – Galicji
5. Pincho de ensaladilla rusa con anchois – kanapeczki z Kraju Basków z sałatką „rosyjską” i anchois
6 Paella valenciana – słynna potrawa z ryżu z królikiem i kurczakiem, pochodząca z regionu Walencji
7. Sangria – nie ma nic bardziej idealnego jak połączenie hiszpańskiego tapas z pełną temperamentu sangrią z czerwonego wina i owoców

Prowadzenie:
Adrian Stojewski Kucharz, podróżnik i bloger – hiszpanskiesmaki.pl a także absolwent Technikum Gastronomicznego i jednej z dwóch wyższych uczelni gastronomicznych w Hiszpanii – UCAM. Adrian uczył się gotować od mistrzów kuchni hiszpańskiej z gwiazdkami Michelin, takich jak: Kiko Moya, Fran Martinez, Ivan Cerdeño Lopez, María José San Román czy Pablo González. Jego miłość do kuchni Półwyspu Iberyjskiego zrodziła się w trakcie 40 dniowej podróży, podczas której porównywał kuchnię w 22 miejscach Hiszpanii i Portugalii.

Wydarzenie zostało zakończone.

Data

Lut 08 2020
Zakończone!

Czas

15:00 - 18:00

Więcej informacji

Czytaj więcej

Lokalizacja

Studio Kulinarne Look&Cook
Studio Kulinarne Look&Cook Zielona Góra Poland 65-138
REJESTRACJA
Kod QR

We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications