Kuchnia galicyjska z Adrianem Stojewskim

Zapraszamy na warsztaty z kuchni galicyjskiej, które poprowadzi Adrian Stojewski – kucharz, podróżnik i bloger – Hiszpañskie smaki a także absolwent Technikum Gastronomicznego i jednej z dwóch wyższych uczelni gastronomicznych w Hiszpanii – UCAM. Adrian uczył się gotować od mistrzów kuchni hiszpańskiej z gwiazdkami Michelin, takich jak: Kiko Moya, Fran Martinez, Ivan Cerdeño Lopez, María José San Román czy Pablo González. Jego miłość do kuchni Półwyspu Iberyjskiego zrodziła się w trakcie 40 dniowej podróży, podczas której porównywał kuchnię w 22 miejscach Hiszpanii i Portugalii.

Menu:

1. Caldereta Gallega – niezwykle aromatyczna zupa z owoców morza i
ryb prosto z Atlantyku
2. Pulpo a la gallega – przystawka z ośmiornicy i wędzonej papryki,
która swą renomę zyskała w całej Hiszpanii
3. Cocido Gallego – tradycyjny gulasz z chorizo, wołowiny,
wieprzowiny i ciecierzycy
4. Torta de Santiago – ciasto migdałowe z Santiago de Compostella
Dodatkowo białe wino ze szczepu albariño znad fiordów Rias
Baixas.

Cena: 250 zł
Zapisy: https://studiokulinarnebm.pl/produkt/kuchnia-galicyjska-5/

Wydarzenie zostało zakończone.

Data

Lis 13 2019
Zakończone!

Czas

18:00 - 22:00

Więcej informacji

Czytaj więcej

Lokalizacja

Studio Kulinarne Browar Mieszczański
Studio Kulinarne Browar Mieszczański Wroclaw Poland 50-502
REJESTRACJA
Kod QR

We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications