Kuchnia Walencji 艣r贸dziemnomorskie kr贸lestwo ryb i owoc贸w morza

馃嚜馃嚫 Wsp贸lnota Walencji to prawdziwe kr贸lestwo ryb i owoc贸w morza, le偶膮ce w samym sercu 艣r贸dziemnomorskiego wybrze偶a Hiszpanii鉂
Podczas warsztat贸w poznamy tradycyjne potrawy i produkty regionu, zar贸wno te z morza – owoce morza, dorsz, z rzek – w臋gorz, jak i z l膮du – 艣limaki czy oliwki i pieczona papryka. Nie mo偶e Ci臋 zabrakn膮膰 馃嚜馃嚫 Ole鉂

NA WARSZTATACH PRZYGOTUJEMY”

馃+馃尪+馃悷+馃 Esgarraet Valenciano 鈥 sa艂atka z solonym dorszem, pieczon膮 papryk膮, czosnkiem i oliw膮 z oliwek, cz臋sto serwowana jako tapas

馃崪+馃悓 Caragol脿 Valenciana 鈥 Tradycyjny gulasz ze 艣limak贸w i typowych produkt贸w regionu Walencji

馃嵅+馃 All i pebre 鈥 w dialekcie valenciano oznacza czosnek i papryk臋 (s膮 sk艂adnikami tej potrawy) przygotowywane z w臋gorzem, kt贸ry kr贸lowa艂 w艣r贸d mokrade艂 Albufery

馃+馃+馃ォ Paella Mixta 鈥 S艂ynna paella w niezwyk艂ym po艂膮czeniu owoc贸w morza i mi臋sa, serwowana wraz ze 艣r贸dziemnomorskim sosem aioli

Warsztaty poprowadzi Adrian Stojewski – kucharz, podr贸偶nik i bloger 鈥 hiszpanskiesmaki.pl a tak偶e absolwent Technikum Gastronomicznego i jednej z dw贸ch wy偶szych uczelni gastronomicznych w Hiszpanii 鈥 UCAM. Adrian uczy艂 si臋 gotowa膰 od mistrz贸w kuchni hiszpa艅skiej z gwiazdkami Michelin, takich jak: Kiko Moya, Fran Martinez, Ivan Cerde帽o Lopez, Mar铆a Jos茅 San Rom谩n czy Pablo Gonz谩lez. Jego mi艂o艣膰 do kuchni P贸艂wyspu Iberyjskiego zrodzi艂a si臋 w trakcie 40 dniowej podr贸偶y, podczas kt贸rej por贸wnywa艂 kuchni臋 w 22 miejscach Hiszpanii i Portugalii.

Wydarzenie zosta艂o zako艅czone.

Data

Sie 29 2020
Zako艅czone!

Czas

12:00 - 16:00

Wi臋cej informacji

Czytaj wi臋cej

Lokalizacja

Kulinarne Kreacje
Kulinarne Kreacje Krak贸w Poland 30-051
REJESTRACJA
Kod QR

We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications