Podróż do Galicji – mekki owoców morza i białego wina

Zapraszamy w podróż do Galicji, jednego z najbardziej malowniczych regionów Hiszpanii i mekki dla miłośników owoców morza i białego wina! Magiczne krajobrazy, wszechobecne góry i ocean tworzą tu niezwykłą mieszankę, w której zakochasz się od “pierwszego zjedzenia”!

Podczas warsztatów przygotujemy słynne tapas z Galicji – Pulpo Gallega, czyli ośmiornicę po galicyjsku, następnie stworzoną z kilku elementów, najlepszą zupę z owoców morza na świecie – Caldereta Gallega i aby nie było za mało – coś dla miłośników mięsa, którzy odkryją Cocido Gallego z chorizo, wołowiny, boczku i drobiu, aby na koniec spróbować deseru, dla którego warto przejść Santiago de Compostella – migdałowej Torta de Santiago!

Menu:

– Caldereta Gallega – niezwykle aromatyczna zupa z owoców morza i ryb prosto z Atlantyku
– Pulpo a la gallega – przystawka z ośmiornicy i wędzonej papryki, która swą renomę zyskała w całej Hiszpanii
– Cocido Gallego – tradycyjny gulasz z chorizo, wołowiny, wieprzowiny i ciecierzycy
– Torta de Santiago – ciasto migdałowe z Santiago de Compostella Dodatkowo białe wino ze szczepu albariño znad fiordów Rias Baixas.

Prowadzenie:
Adrian Stojewski Kucharz, podróżnik i bloger – hiszpanskiesmaki.pl a także absolwent Technikum Gastronomicznego i jednej z dwóch wyższych uczelni gastronomicznych w Hiszpanii – UCAM. Adrian uczył się gotować od mistrzów kuchni hiszpańskiej z gwiazdkami Michelin, takich jak: Kiko Moya, Fran Martinez, Ivan Cerdeño Lopez, María José San Román czy Pablo González. Jego miłość do kuchni Półwyspu Iberyjskiego zrodziła się w trakcie 40 dniowej podróży, podczas której porównywał kuchnię w 22 miejscach Hiszpanii i Portugalii.

Wydarzenie zostało zakończone.

Data

Paź 03 2020
Zakończone!

Czas

15:00 - 18:00

Więcej informacji

Czytaj więcej

Lokalizacja

Studio Kulinarne Look&Cook
Studio Kulinarne Look&Cook Zielona Góra Poland 65-138
REJESTRACJA
Kod QR

We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications