Warsztaty tapas z Adrianem Stojewskim

Zapraszamy na warsztaty tapas, które poprowadzi Adrian Stojewski – kucharz, podróżnik i bloger – Hiszpañskie smaki a także absolwent Technikum Gastronomicznego i jednej z dwóch wyższych uczelni gastronomicznych w Hiszpanii – UCAM. Adrian uczył się gotować od mistrzów kuchni hiszpańskiej z gwiazdkami Michelin, takich jak: Kiko Moya, Fran Martinez, Ivan Cerdeño Lopez, María José San Román czy Pablo González. Jego miłość do kuchni Półwyspu Iberyjskiego zrodziła się w trakcie 40 dniowej podróży, podczas której porównywał kuchnię w 22 miejscach Hiszpanii i Portugalii.

Menu:

1. Tortilla de patatas con aioli – najbardziej znane na świecie tapas, hiszpański omlet polany śródziemnomorskim sosem czosnkowym
2. Pulpo a la gallega – ośmiornica z regionu słynącego z najlepszych owoców morza w całej Hiszpanii – Galicji
3. Chorizo a la cidra – kulinarny symbol Asturii, połączenie orzeźwiającego cydru z kiełbaskami chorizo
4. Croquetas de jamón iberico – przekąska dla fanów dojrzewającej szynki iberyjskiej, znane z wielu barów tapas
5. Pincho de ensaladilla rusa con anchois – kanapeczki z Kraju Basków z sałatką „rosyjską” i anchois
6. Paella valenciana – słynna potrawa z ryżu z królikiem i kurczakiem, pochodząca z regionu Walencji
7. Sangria – nie ma nic bardziej idealnego jak połączenie hiszpańskiego tapas z pełną temperamentu sangrią z czerwonego wina i owoców

Koszt: 300 zł
Zapisy: https://studiokulinarnebm.pl/produkt/warsztaty-tapas-5/

Wydarzenie zostało zakończone.

Data

Lis 25 2019
Zakończone!

Czas

18:00 - 22:00

Więcej informacji

Czytaj więcej

Lokalizacja

Studio Kulinarne Browar Mieszczański
Studio Kulinarne Browar Mieszczański Wroclaw Poland 50-502
REJESTRACJA
Kod QR

We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications