Hiszpańskie Smaki

Konkurs

Każdy kogo kręci Hiszpania i hiszpańskie produkty może wygrać zestaw oliw i innych przysmaków, które do testowania przekazała firma First Class Food (www.firstclassfood.pl) 😉

Suerte Alta Extra Virgen z D.O Baena

Wystarczy tylko polubić Hiszpañskie smaki i udostępnić ten post na swojej ścianie na Facebooku! Osoba z największą liczbą lajków otrzyma 3 litry ekologicznej oliwy extra virgen „Suerte Alta” z rodzinnej uprawy Marques de Prado z okolic Kordoby – warta 169,00 PLN! Druga osoba z największą ilością lajków otrzyma litr tej wspaniałej oliwy z odmiany Picual – wartej 69,00 PLN. Trzecia z kolei kilka innych smakołyków z Andaluzji!

 

 

Poniżej krótki filmik, ukazujący uprawy oliwek w Cortijo de Suerte Alta 🙂

Picture of Adrian Stojewski

Adrian Stojewski

¡Hola! , jestem Adrian i od ponad 10 lat staram się, aby Polacy, tak jak ja, oszaleli na punkcie hiszpańskiej kuchni! Uczyłem się gotować pod okiem mistrzów hiszpańskiej kuchni z gwiazdkami Michelin, takich jak: Kiko Moya, Fran Martinez, Ivan Cerdeño Lopez, María José San Román czy Pablo González. Ukończyłem szkołę gastronomiczną w Polsce i studiowałem na kierunku kulinarnym na Universidad Catolica San Antonio de Murcia w Hiszpanii. Na co dzień współpracuję z największymi studiami kulinarnymi w Polsce.

Przepis na solomillo al whisky

Solomillo al whisky, czyli kruche polędwiczki skąpane w delikatnym sosie z whisky, to klasyczne hiszpańskie tapas. Ten istny comfort food, wprost z ognistej Sewilli, przeniesie

Read More »

Przepis na Pollo al chilindrón

Czy wiesz, że “chilindrón” było kiedyś niezwykle popularną grą karcianą w aragońskich tawernach, której zwycięzca decydował, kto zapłaci za jedzenie. Aragonia to ogrom różnorodności na

Read More »

Zagłosuj na polskiego kandydata w Paella World Cup 2023!

Przychodzę do Ciebie z wyjątkową prośbą. Potrzebuję Twojego głosu w eliminacjach do finału World Paella Day Cup 2023, konkursu gotowania paelli, który ma wyłonić najlepszego kucharza na świecie!🏆 Zagłosuj tu do 25.06:
Aby Twój głos był ważny, trzeba potwierdzić jego oddanie także mailowo.